Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Bognár Szilvia

2017. március 8. 19.00-21.00

Solti terem

Akusztikus, autentikus

Bognár Szilvia A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Szívem kapujába

-;-Bognár Szilvia (ének)

Hegedűs Máté (hegedű); Papp Endre (brácsa); Bognár András (nagybőgő); Bede Péter (szaxofon, furulya, kaval); Balogh Kálmán (cimbalom); Kónya István (lant)

Bognár Szilvia az ELTÉ-n néprajzot tanult, a Makám együttes énekesként vált ismertté, dolgozott az Állami Népi Együttessel, a Duna Művészegyüttessel, Sebő Ferenccel, Sebestyén Mártával és Rost Andreával, 2006-ban alakult saját együttesével már négy albumot jelentetett meg. Bognár Szilvia, akinek tevékenységét számos díjjal jutalmazták az elmúlt években, ezúttal a 16. századi írásos forrásoktól a 20. századi gyűjtésekig, lanttól a vonós bandáig, Moldvától a Balkánig kalauzol bennünket a külön-különféle muzsikák, dallamok révén. A rendkívül tudatos, varázslatos hangú énekesnő egy interjúban így fogalmazta meg ars poeticáját: „A hagyományos éneklés (és nem csak a magyar) rendkívül fontos értékeket hordoz. Nem csak a gyönyörű dallamokat, a sokszor örök érvényű érzelmeket megéneklő szövegeket, hanem az éneklésnek egy igen természetes, ösztönös módját, hangképzésben, díszítésben és gesztusokban egyaránt. Én ezt igyekszem minden körülmények között megőrizni.”

Jegyár:

2 500, 3 200 Ft