Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

2016. június 22. 19.00-21.00

Hashtag Ensemble A Zeneakadémia saját szervezésű programja

A Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet ünnepi koncertje


Négy darab Bartók Concerto című műve alapán


Variációk egy témára Ján Levoslav Bella Letí, letí roj című műve alapján


Három darab Karłowicz korai dalai nyomán


Négy darab Dvořák 'In Folk Style' című műve nyomán

-;-Hashtag Ensemble

Marta Grzywacz (ének); Ania Karpowicz (fuvola/piccolo); Paweł Janas (digitális harmonika); Krzysztof Kozłowski (zongora); Wojciech Błażejczyk (elektromos gitár)

A Hashtag Ensemble-t 2013-ban alapította Ania Karpowicz. A csoport több kisebb kamaraegyüttesből áll, melyek kortárs zenei előadásokat és lengyel zeneszerzők műveinek népszerűsítését tűzték ki célul. A kezdeményezést művészeti együttműködésként is értelmezhetjük, melynek keretein belül fiatal zeneszerzők és előadóművészek kerülnek kapcsolatba egymással (Dariusz Przybylski, Ignacy Zalewski és Wojciech Błażejczyk). A Hashtag Ensemble eddig 72 ősbemutatót, különböző versenyeken nyert 103 díjat és 78 lengyel és nemzetközi zenei fesztiválrészvételt tudhat maga mögött. Az együttes zenei felvételeket készít a Lengyel Rádió és varsói színházai számára. Az Lengyel Rádió részére felvett Dante művéből készült Paradicsom című darab kísérőzenéjét kitüntették a Két Színház Lengyel Rádiós és Televíziós Fesztiválon Sopotban 2015-ben. A Magyar és Szlovák Kultúrintézetek támogatásának köszönhetően a Hashtag Ensemble kiadta első, Visegrádi Dalok című CD-jét, mely a Requiem Records Opus Series sorozatában jelent meg.

Jegyár:

1 200 Ft