A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Épületlátogatás

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A 2013-ban újranyitott, zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A túra résztvevői megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhatnak a Kisterem, mai nevén Solti György Kamaraterem eleganciájára, valamint megtekinthetik a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, A művészet forrása című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőink az épület rejtelmeibe is betekintést engednek, és a vendégek megtudhatják, hol lakik a zene szelleme. Az épületlátogatás végén egy kisebb koncert meghallgatására is lehetőség nyílik, egy zeneakadémista hallgató előadásában.

Budapest büszkesége

„Épület látogatáson vettem részt egy vasárnap délután. Egy nagyon felkészült fiatal lány volt az idegenvezetőnk, aki sok érdekes információt osztott meg velünk az Akadémiával kapcsolatban. 

A festett üveg ablakoktól kezdve az orgonáig, minden részletre kiterjedően avatott be minket az épület szépségeibe. Ráadásként egy kis házikoncerten is részt vehettünk. Nagyszerű vasárnapi program volt, mindenkinek tudom ajánlani.”

(@jzsuzsa525 véleménye a Zeneakadémia Épületlátogató túrájáról)

 

Garantált túrák

Egyéni látogatóink számára garantált túrákat indítunk magyar és angol nyelven. A túrák keretében 50 perces vezetéssel várjuk az érdeklődőket, amely egy zeneakadémiai hallgató előadásában megtartott kiskoncerttel zárul. A garantált épületlátogatásokra jegyek a túrák indulása előtt válthatók a jegypénztárban vagy online megvásárolhatók lejjebb, az adott esemény jegyvásárlás gombjára kattintva. 


További információ:
turizmus[kukac]zeneakademia.hu


Jegyárak:

Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés: 3 900 Ft
Idegen nyelvű vezetés: 5 300 Ft

Kedvezményes jegyek
A kedvezményes kategóriákról és a kedvezmények mértékéről lejjebb olvasható bővebb információ.

 

Csoportos látogatások

Szervezett csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet. A túrák megrendelhetők angol, német, francia,  olasz, spanyol, portugál, orosz, román nyelven. A csoportok létszáma legalább 9 fő, legfeljebb 36 fő lehet.


Bejelentkezés, időpont-egyeztetés, további információ:

turizmus[kukac]zeneakademia.hu


Jegyárak:

Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés: 2 900 Ft
Idegen nyelvű vezetés: 4 300 Ft
Kis koncert – választható: 1 000 Ft

Kedvezményes jegyek
A kedvezményes kategóriákról és a kedvezmények mértékéről lejjebb olvasható bővebb információ.

 

Zenelabirintus

Általános iskolás osztályoknak szóló, mintegy félórás vezetett túra, melynek során a gyerekek megismerhetik az épület titkait, énekükkel kipróbálhatják a Nagyterem világhírű akusztikáját, s még azt is megtudhatják, hol lakik a Zeneakadémián a zene szelleme. A séta végén a diákok minikoncerten vehetnek részt, s megnézhetik a húszezer kockából felépített LEGO-Zeneakadémiát.

További információ:
turizmus[kukac]zeneakademia.hu

Jegyár:
1 000 Ft

Jegyek válthatók a jegypénztárban vagy online megvásárolhatók lejjebb, az esemény jegyvásárlás gombjára kattintva. 

 

kedvezmények

A garantált túrákra és a csoportos látogatásokra váltott jegyek esetén 50% kedvezményre jogosultak az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, a nyugdíjasok és a 65 év felettiek (a megfelelő igazolvány felmutatásával), illetve a fogyatékkal élők és kísérőik. Családi kedvezmény – 2 felnőtt és 2 gyerek (18 éves korig) számára az eredetileg megvásárolt összes jegy árából 10% kedvezményt biztosítunk.

A fenti árak 27% áfát, valamint az idegenvezetés díját tartalmazzák.

 

Jegyvásárlás a garantált túrákra és a Zenelabirintusra