Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Koncertlátogatási szabályok

A vonatkozó új kormányrendelet értelmében immár nem kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése a Zeneakadémián sem, de az egyetem vezetősége továbbra is ajánlja ezt, az ott-tartózkodás teljes időtartama alatt. 

A Zeneakadémia nyilvános hangversenyire be lehet lépni védettségi igazolvány nélkül. Ha módosul a jogszabály erre vonatkozóan, arról azonnal értesítjük közönségünket.

A járvány terjedése elleni védelem érdekében a kézfertőtlenítőket változatlanul megtalálják bejáratainknál, a termek gépi szellőztetését is intenzíven végezzük, és kérjük, lehetőség szerint ügyeljenek a biztonságos távolság megtartására. Emellett a Zeneakadémia épületében a backstage teljes területére, ideértve a művészfolyosót is, valamint a Régi Zeneakadémia épületében a művészszobába a koncertek előtt, közben és után a közönség nem léphet be. A közreműködő művészek a közönséggel kizárólag a közönségforgalmi területen találkozhatnak.

Köszönjük szíves együttműködésüket!

A járványhelyzet következtében gyakrabban fordulnak elő változások a meghirdetett műsorokban, ezért kérjük, hogy a koncert előtt néhány nappal és az indulás előtt ellenőrizzék a Zeneakadémia honlapját és közösségi oldalait, amelyeken haladéktalanul hírt adunk az esetleges változásokról.

Online jegyvásárlóinkat közvetlenül, személyre szólóan tájékoztatjuk a változásról, a jegypénztárban jegyet vásárlókat sajnos nem tudjuk minden esetben elérni.

Munkatársaink  a kozonsegkapcsolat [at] zeneakademia [dot] hu email címen, valamint hétfőtől csütörtökig, ünnepnapok kivételével 10.00-12.00 és 14.00-16-00 óra között a +36303395817 számon tudnak felvilágosítást adni. (Visszahívást sajnos nem tudunk vállalni.) A pénztár nyitvatartási idejében a +3613210690 telefonszámon is kérhetnek tájékoztatást, de ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pénztárban dolgozó munkatárs nem mindig tudja felvenni a telefont, amikor vásárló tartózkodik a jegypénztárban. Kollégáink leterheltsége miatt kérjük, ha lehet, elsődlegesen honlapunkról tájékozódjanak.

Köszönjük megértésüket!
 
A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, valamint a Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívum látogatására az alábbiak szerint van lehetőség:
 
  • A Liszt Múzeum újra látogatható hétfőtől péntekig 10 és 18 óra, illetve szombaton és ünnepnapokon 9 és 17 óra között. Az eddigi 10 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. 

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás között távolság betartását, ha az észszerűen megoldható.

  • A Kodály Múzeum hétfőnként 11:00 és 16:30 között, valamint szerdánként és csütörtökönként 10:00-12:00, 14:00-16:30 óra közöttbejelentkezést követően látogatható, minimum két nappal a tervezett látogatást megelőzően. A létszámi korlátozást feloldottuk, így az eddigi 5 fő helyett többen is tartózkodhatnak a múzeumban. 

    A múzeumban tartózkodók számára az ott dolgozók kérik, és ajánlják a maszk használatát, valamint a 1,5 méteres egymás közötti távolság betartását, ha az ésszerűen megoldható.