Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Fotózási-forgatási szabályok

A Zeneakadémián csak előzetes engedély birtokában lehetséges fotózni és forgatni, a megállapodásban foglaltak szerint.

Mi a Zeneakadémián nagyon fontosnak tartjuk, hogy se a fellépő művészek koncentrációját, se közönségünk koncertélményét ne zavarja meg semmi. Kérjük, hogy a fotósok és kamerások sötét ruházatban legyenek, és vigyék magukkal a megkapott engedélyt.

FOTÓ

Kérjük, hogy a fotós ne használjon vakut, AF-fényt, és a fényképező néma üzemmódjában dolgozzon. A fotós csak a földszinten, a két oldalon, legfeljebb az 5. sorig előremenve, valamint hátul, a széksorok mögül dolgozzon, a színpadra vagy a kórusülésre csak külön egyeztetés utáni engedéllyel mehet fel, az együttes vagy a karmester/szólista kérésére. Kérjük, hogy a közönség zavartalansága érdekében mozogjon lassan.

VIDEÓ

A videós a leghátsó sorban, a mozgássérült helyeknél állhat, a kamerát állványra helyezve, mozognia a koncert alatt nem szabad, a termet csak a taps alatt, két műsorszám között hagyhatja el. A nézőtéri, menekülési útvonalat képező járásokban semmilyen eszköz használata, felállítása nem lehetséges biztonsági okokból.

DIPLOMAKONCERTEK

A videofelvétel legfeljebb 5 percben sugározható vagy osztható meg nagy nyilvánosság előtt saját honlapon és/vagy közösségi oldalon. A felvétel nagyobb terjedelmű, professzionális vagy kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a Kommunikációs Igazgatóság előzetes különleges engedélyével lehetséges.