Végéhez érkezett az Aktív szakmai fejlesztés az LFZE Doktori Iskolában című pályázati projekt

2013. október 28.

A 2013. október 30-án délelőtt 11 órakor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében tartandó projektzáró sajtótájékoztatót Dr. Batta András rektor vezeti, az eredményekről Dr. Jeney Zoltán és Dr. Tihanyi László, a projekt szakmai vezetői számolnak be.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolája az Új Széchenyi Terv keretén belül közel 90 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 2011-ben a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) „Tudományos képzés műhelyeinek támogatása" tárgyú pályázatából.

Az Európai Unió támogatásának és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásának köszönhetően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem „Aktív szakmai fejlesztés az LFZE Doktori Iskolában" című projektje 2012. január 1-től 2013. október 31-ig tartó időszaka során olyan mennyiségű, kiemelkedő színvonalú szakmai program és kiadvány megvalósítása vált lehetővé, amely saját forrásból elérhetetlen lett volna.

A támogatás segítségével a Doktori Iskola minden korábbi időszaknál gazdagabb szakmai programkínálatot tudott nyújtani, mely nagyban elősegítette hallgatóink szakmai fejlődését, oktatóink nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítését. Tudományos előadások és mesterkurzusok sora valósult meg, neves külföldi vendégprofesszorok és művészek közreműködésével; oktatói és hallgatói konferencia- és tanulmányutakat tudtunk finanszírozni, DLA doktori és posztdoktori koncertek kiemelt színvonalú megvalósítása vált lehetővé, kiadtunk egy CD sorozatot hallgatóink és végzett doktoraink koncertfelvételeiből és megjelenhetett egy kötetnyi válogatás a legszínvonalasabb disszertációk kivonataiból.

A projekt révén a Doktori Iskolában minden eddiginél élénkebb szakmai aktivitásnak lehettünk tanúi. Az extrakurrikuláris kurzusok, külföldi tanulmányutak során hallgatóink és oktatóink értékes nemzetközi tapasztalatokhoz juthattak, melyek jelentősen növelték hallgatóink egyéni művészeti
munkaprogramjának versenyképességét, emelték a tudományos kutatómunka végzésének színvonalát.

Fontos szempont volt a megvalósítás során a disszemináció is: célul tűztük ki, hogy a Doktori Iskolában folyó magas színvonalú művészi és tudományos munka eredményeit nem csak a szakmai körökben, hanem a szélesebb közönséggel is megismertessük – koncertek rendezése, kiadványok készítése, magyar és angol nyelvű honlapunk kialakítása és fejlesztése által.

A sajtótájékoztató további részletei ide kattintva találhatók meg.

 

 

 

 

Címkék