Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Új évfolyammal folytatódik a Liszt-kukacok Akadémiája

2015. szeptember 15.

A szombat délelőtti kiscsoportos beavató foglalkozások szeptember második felétől újra várják a 6-10 éves gyerekeket.

A Liszt Ferenc téri épület Előadótermében tartott kiscsoportos foglalkozások az általános iskolák 1-4. osztályába járó gyerekeknek szólnak. Tapasztalt zenepedagógusaink segítségével nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetjük meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatjuk be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan) a legkiválóbb zeneakadémista hallgatók közreműködésével, hanem beavatjuk őket a hangverseny intézményének működésének rejtelmeibe is.
 

Liszt-kukacok Akadémiája


A foglalkozáson résztvevők játszhatnak a népszerű Zeneakadémia-makettel is: a gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fuvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az az nap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). A kizárólag a gyerekek számára megváltandó kilencszáz forintos jegyeket személyesen a Zeneakadémia Jegypénztárában, illetve a bankkártyával ezt a linket követve, a megfelelő időponthoz tartozó jegyvásárlás ikonra kattintva lehet megvásárolni.