Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Rangos állami díjat vehetett át Kertesi Ingrid

2021. augusztus 30.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárát Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kiemelkedő művészi és oktatói munkája, valamint az operairodalom legjelentősebb szoprán szerepeiben nyújtott emlékezetes alakításai elismeréseként nyújtotta át a kitüntetést múlt pénteken a Pesti Vigadóban Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, énektanár, kiváló és érdemes művész, a Zeneakadémia Ének Tanszékének egyetemi adjunktusa részére.

Az ünnepségen a tárcavezető és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend középkeresztje, valamint a Népművészet Mestere és a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetéseket adta át. Dr. Kásler Miklós beszédében hangsúlyozta: a magyar kultúra éppen azért páratlan, mert sokgyökerű, a most elismerésben részesülők azok az emberek, akik napjainkban életük munkájával, szorgalmukkal, közös kincsünket gyarapították, gazdagították. „Önök napjaink példaképei (...) az én lehetőségem az, hogy a magyar kormány nevében megköszönjem önöknek életük munkáját, a nemzet nevében pedig kifejezzem elismerésemet” – mutatott rá.

Az eseményen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott egykori tanára, Horváth Anikó csembalóművész a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át, több évtizedes művészi és zenepedagógusi pályafutása, valamint a XIX. századi magyar zeneszerzők megismertetését, illetve a kortárs magyar művek bemutatását szolgáló, példaértékű tevékenysége elismeréseként. Koó Tamás csellóművész, szintén az egyetem nyugalmazott tanára pedig a Nemzeti Filharmonikusok zenekari művészeként végzett magas színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta meg.