Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Pályázati felhívás mesterhangszerek használatára

2014. szeptember 10.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem pályázatot hirdet a Magyar Állam tulajdonában álló mesterhangszerek 5 évre szóló kizárólagos használatára.

A megpályázható mesterhangszerek típusai:

  • 1db Lupot hegedű (1791-es, leltári száma:163/2)

  • 1 db Gagliano cselló (leltári száma: 164/1)

Pályázhatnak azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel és a hazai/nemzetközi zenei életben elismert művészi eredményeket tudnak felmutatni. A felsőfokú zenei végzettségtől és a magyar állampolgárságtól a pályázatokat elbíráló szakmai testület kivételesen indokolt esetben eltekinthet.
 


A pályázattal szemben támasztott követelmények:

  • A benyújtandó pályázat tartalmazza a részletes szakmai önéletrajzot, különös tekintettel a versenyeredmények, koncertek, lemezfelvételek, művészeti díjak felsorolására.
     
  • A pályázathoz csatolni kell a felsőfokú zenei végzettséget igazoló oklevél másolatát.

 

A pályázatot neves művészekből és zenetudósokból álló szakmai testület bírálja el és tesz javaslatot a nyertesek személyére a miniszternek.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a hangszert évente bemutatja az MTA Zenetudományi Intézetében, valamint évente beszámolót készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésén feltünteti, hogy a hangszert a Magyar Állam biztosította számára.

 

A pályázat benyújtásának módja:

  • postai úton a 1077 Budapest, Wesselényi u. 52. számra, a Főtitkári Irodának címezve, tárgyban a „Mesterhangszer"-t megjelölve
     
  • e-mailben a jog[kukac]zeneakademia.hu -ra küldve, a tárgyban a „Mesterhangszer"-t megjelölve

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. október 17.

 

A mesterhangszert a pályázók előzetes egyeztetést követően kipróbálhatják, a hangszer jelenlegi őrzési helyén, a Zenetudományi Intézetben.

Kapcsolattartó személy az időpont-egyeztetéshez: Bauer-Benke József, 0036/1-214-6770/226-os mellék.