Ők a Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny díjazottjai

2016. április 18.

A megmérettetést április 11. és 15. között rendezte meg a Weiner Alapítvány és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszéke.

A versenyen  hat duó, két vonóstrió és négy vonósnégyes mérhette össze tudását, kategóriánként két-két fordulóban. A versenyzők magyarországi közép-, illetve felsőfokú zenei intézményben tanulmányaikat folytató vagy képesítést szerzett fiatal muzsikusok voltak.

A 2016-os verseny zsűrielnöke Rohmann Imre zongoraművész, a salzburgi Mozarteum professzora volt, a bizottság munkájában Gulyás Márta, Csalog Gábor, Devich János, Fülei Balázs, Komlós Péter, Kováts Péter és Masopust Péter vettek részt.

A zsűri hegedű-zongora kategóriában Osztrosits Évát (hegedű) és Kérges Barbabást (zongora) ítélte legjobbnak, felkészítő tanáruk Gulyás Márta volt. Vonósnégyes kategóriában megosztott első helyezést ért el Kállai Ernő (hegedű), Szajkó Géza (hegedű), Dráfi Kálmán Szilveszter (brácsa) és Balázs István (cselló) Devich János által felkészített négyese, valamint Deák Sára (hegedű), Szabó Tamás (hegedű), Fajd Gergő (brácsa), Baranyai Barnabás (cselló) együttese, felkészítőjük Devich János és Kováts Péter volt.  A zsűri vonóstrió kategóriában nem adott ki díjat. A verseny további díjazottjairól itt olvashat bővebben.

A verseny három-három legjobbnak ítélt nevezője pénzbeli ösztöndíjban részesült, az első helyezettek pedig további koncertlehetőségeket kapnak itthon és külföldön.

Gratulálunk!