Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Múzeumok Éjszakája a Régi Zeneakadémián

2015. június 16.

Idén is színes programokkal várja az érdeklődőket június 20-án délutántól késő estig a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont.

A Liszt Múzeum a korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, amelynek keretében június 20-án koncerteken, előadásokon és tárlatvezetéseken vehetnek részt a Régi Zeneakadémiára, Liszt Ferenc egykori lakására ellátogatók. Délután 16.00 órától a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának növendékei adnak koncertet, majd 17.15-től előadással egybekötött vetélkedő kezdődik Balázs János zongoraművész közreműködésével. 18.30-kor és 21.30-kor hangszerbemutatóval egybekötött tárlatvezetés lesz a Múzeumban, illetve a Kutatókönyvtárban. Este 19.15-től a K’antu Ensemble ad koncertet angol reneszánsz szerzők műveiből, 20.30-tól Prunyi Ilona, Banda Ádám és Varga Gábor kamarakoncertjére kerül sor, végül 22.00-től Réti Balázs részben Liszt-művekből összeállított zongora szólókoncertjével zárul a különleges eseménysorozat.
 


A részletes műsor ide kattintva tekinthető meg a múzeum honlapján, a belépésre jogosító karszalagok pedig már megvásárolhatók a Liszt Múzeum pénztárában 1500 Ft-os, illetve 600 Ft-os áron.

Címkék