Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker

Miho Morimoto a 2014-es Yamaha ösztöndíj nyertese

2014. február 21.

A Yamaha Music Europe GmbH minden évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjára idén a Zeneakadémia zongora szakos hallgatói pályázhattak.

A 2013/14-es tanévben 29 országból összesen 43 ösztöndíjat ítél oda a Yamaha hangszergyár európai központja 1989. január 1. után született nappali tagozatos fiatal muzsikusoknak. A programban Magyarországról hagyományosan a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói vehetnek részt, s az ösztöndíjra a Zongora Tanszak legkiválóbb diákjai közül háziversenyen választják ki a legrátermettebbet. Az idei verseny különlegessége, hogy a Yamaha Music Europe GmbH egy vadonatúj Yamaha CFX koncertzongorát bocsátott négy hónapra a Zeneakadémia rendelkezésére. Ezen a hangszeren mérhették össze tudásukat az ösztöndíjra pályázó hallgatók, ez a zongora lesz a Zeneakadémia japán vendéghallgatóinak 2014. március 7-én rendezendő koncertjének az egyik főszereplője, s a Yamaha billentyűit koptatja majd Chick Corea 2014. május 13-i koncertjén.

A 2014. február 21-én rendezett megmérettetésen kilenc hallgató - Thiago Augusto Bertoldi Lima, Csabay Domonkos, Hodozsó György, Hotzi Panni, Konyicska Renáta, Krizsán Kinga, Miho Morimoto, Llorenz Prats Bosca, és Rigó Ronald - közül a Zeneakadémia zongoraprofesszoraiból álló, Dr. Vigh Andrea rektor által vezetett zsűri döntése alapján a Yamaha GmbH ösztöndíját Miho Morimoto, a Zeneakadémia MA I. évfolyamos hallgatója nyerte (tanárai: Falvai Sándor és Réti Balázs).

Gratulálunk!

Címkék