Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Koncertek a Zeneakadémiáról – házhoz szállítva!

2020. március 20.

Az elmúlt években rögzített koncertfelvételeinkből indítunk közvetítéseket honlapunkon és közösségi oldalunkon. Első alkalommal vasárnap 19.30-tól két Dohnányi-mű előadása látható a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának 2016. novemberi hangversenyéből, Kovács János vezényletével.

Egyelőre hetente három alkalommal, szerda, péntek és vasárnap esténként közvetítjük saját archívumunk kiemelkedő felvételeit a Koncertközvetítések menüpont alatt, illetve a hivatalos facebook-oldalunkon. A HD minőségű felvételeket az Aviso Stúdió készítette.

Az első két közvetítés a Nagyteremben 2016. november 14-én megtartott koncert két része, amelyen a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Kovács János vezényletével lépett fel. Most vasárnap elhangzik Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, valamint Koncertdarab csellóra és zenekarra című műve, Karasszon Eszter csellóművész, a Zeneakadémia Karrierirodájának tehetséges fiatal muzsikusa közreműködésével.

Március 25-én, Bartók Béla születésnapján a fent jelzett felületeken a zeneszerző egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára hangzik el a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két tanára, Meláth Andrea és Bretz Gábor előadásában.

A közvetítések műsora hamarosan bővül, a Zeneakadémia a járvány idején is kiemelten támogatja a magyar zenei életet, a magyar muzsikusokat, és közönségét minőségi, lélekemelő programmal szolgálja ki online. A műsorról folyamatosan értesülhetnek az összes online felületünkön.