A képzés az Akadémián igen nehéz, időnként igen kemény volt: aki végigcsinálta, igazi zenészként került ki onnan.

Solti György

Kóda – pódiumbeszélgetés a Zeneakadémián fellépő művészekkel

2013. október 25.

A Zeneakadémia Koncertközpont pódiumbeszélgetés-sorozatában október 27-én a Ránki-családdal és Dukay Barnabással, november 3-án a Kelemen Kvartett tagjaival találkozhat közönségünk.

Érdekli, hogy milyen gondolatok kavarognak egy művész fejében a hangverseny után? Kíváncsi arra, hogy az előadó miféle szempontok alapján válogatta össze aznapi műsorát? Szívesen meghallgatná, milyen személyes élmények fűzik a fellépőket a Zeneakadémiához?  A programfüzet elolvasása után is maradtak Önben kételyek, amelyeket csak a művész oszlathat el?

Kérdéseinek megválaszolásában a Zeneakadémia Koncertközpont Kóda című sorozata (szerkesztő: Tóth Endre) kíván segítséget nyújtani. A koncertek után tíz perccel kezdődő kötetlen, félórás beszélgetések alkalmával a hangversenyen közreműködő előadók, illetve zeneszerzők mesélnek az elhangzott darabokról, saját magukról és a Zeneakadémiához fűződő viszonyukról.

Elsőként a 2013. október 27-én a Ránki-család zongoraestje után, illetve november 3-án, a Kelemen Kvartett koncertjét követően lesz Kóda, majd ezt követően november 12-én a Steve Reich a Zeneakadémián című estet követően Petrányi Judit, november 17-én Békéssy Lili és Tóth Endre beszélget Dráfi Kálmánnal és vendégeivel. November 25-én Frankl Péter és művészbarátai hangversenyét követően Mona Dániel és Tóth Endre, december 7-én Isabelle Faust és a Concerto Budapest koncertje után Czinege Ádám és Tóth Endre, december 18-án Németh Judit és Simon Izabella dalestjét követően pedig Belinszky Anna és Tóth Endre várják az érdeklődőket.

A pódiumbeszélgetésen a részvétel az adott előadásra szóló jeggyel lehetséges.

 

Címkék