Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

Kitüntetést vehetett át a Zeneakadémia három munkatársa

2022. március 21.

Virág Emese a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, Gyökér Gabriella Magyar Arany Érdemkeresztet, Gulyásné Somogyi Klára pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott.

Áder János köztársasági elnök határozata értelmében a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából rangos állami elismerésben részesültek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem további dolgozói is.

Az Ének Tanszék docense, Virág Emese Liszt-díjas zongoraművész a laudáció szerint sikeres pályafutása, különösen a 20. századi magyar zeneszerzők műveinek népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége, valamit eredményes oktatói munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A tanszék művésztanára, zongorakísérője, Gyökér Gabriella a méltatás alapján a több évtizedes kamaraművészi és zongorakísérői pályafutása, valamint eredményes oktatói munkája elismerésekét vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Az egyetem könyvtárának igazgatója, Gulyásné Somogyi Klára több évtizedes értékőrző szakmai pályája elismeréseként részesült a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben.

 

Virág Emese, Gyökér Gabriella és Gulyásné Somogyi Klára a díjátadón (képgaléria)