Karasszon Eszter és Hotzi Mátyás győzelme a VI. Popper Dávid Nemzetközi Csellóversenyen

2015. november 27.

A november 19. és 22. között megrendezett nemzetközi csellóverseny kétszeres Zeneakadémiai győzelemmel zárult.

November 22-én ért véget az idén hatodik alkalommal megrendezett Popper Dávid Nemzetközi Csellóverseny Várpalotán. A megmérettetésen idén mintegy huszonnégy országból összesen hetvenhét versenyző négy korcsoportban mérhette össze tudását, köztük hárman a Zeneakadémia képviseletében. Karasszon Eszter és Hotzi Mátyás saját korcsoportjának első helyezését hozhatta el, Hagiwara Riku pedig – mindössze kéthónapos zeneakadémista múlttal a háta mögött – a verseny második fordulójáig jutott el.

Oncazy Csaba, a Popper Dávid Nemzetközi Csellóverseny alapítója, egyúttal a Karasszon Eszter és Hotzi Mátyás tanára ugyan a versenyszabályzat értelmében saját növendékeire nem szavazhatott, de a nemzetközi zsűri egyöntetű véleményét tolmácsolva méltatta Karasszon Eszter kimagasló Bach játékát és Sosztakovics versenyművének meggyőző előadását, valamint Hotzi Mátyás játékának hihetetlen eleganciáját és könnyedségét. „Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, mindketten óriási sikert arattak” – tette hozzá Onczay Csaba.

A Popper Dávid Nemzetközi Csellóversenyt 2000 óta rendezik meg. A megmérettetés legfőbb célkitűzése lehetőséget adni a 10-23 éves fiataloknak, hogy nemzetközi versenyen mutathassák meg tudásukat, felkészültségüket és tehetségüket. “Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a Popper Nemzetközi Csellóverseny rangos helyet és szerepet tölt be a nemzetközi versenyek sorában. Ezt nagyon fontos kiemelni, hiszen Európában nemzetközi ifjúsági csellóversenyt csak néhány ország mondhat magáénak.” – emelte ki Szili Gabriella, a verseny főszervezője.

A Popper Dávid Nemzetközi Csellóversenyt legközelebb 2017-ben rendezik meg.

 

Gratulálunk a versenygyőzelemhez!

Címkék