A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

Hogyan lehet az éneklés mindenkié?

2014. április 20.

Nemzetközi zenepedagógiai szimpóziumnak ad otthont a Zeneakadémia 2014. április 24-27. között.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, és az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat által a VOICE uniós projekt keretében szervezett  "Hogyan lehet az éneklés mindenkié?" című konferencia főbb témái az éneklés zenepedagógiai szerepét járják körül.

A Szimpózium regisztrációval, nyitókoncerttel és vacsorával veszi kezdetét a 0. napon, azaz 2014. április 23-án, szerdán. A szakmai program április 24-én, csütörtökön reggel kezdődik és a zárókoncerttel fejeződik be április 26-án, szombaton este. Az iskolai és iskolán kívüli ének-zene oktatás, a kóruséneklés társadalmi előnyei, illetve a zenetanár/kóruskarnagyképzés kérdései köré rendezett előadások és műhelyfoglalkozások pontos beosztása ide kattintva tekinthető meg, a Szőnyi Erzsébetet köszöntő ünnepi koncert részletes műsora pedig erre a linkre kattintva található meg.

A Szimpózium hivatalos nyelve az angol, a plenáris üléseken, valamint a Solti Teremben tartandó előadásokon és foglalkozásokon angolról magyarra történő szinkrontolmácsolást biztosítanak a szervezők a magyar résztvevők számára.

Címkék