A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György

A Zeneakadémia nyári nyitva tartása

2015. július 9.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem budapesti oktatási épületei 2015. július 11-től augusztus 30-ig zárva tartanak, a Liszt Múzeum és a jegypénztár ettől eltérő nyitvatartása, illetve a vezetett épületlátogatások nyári rendje az alábbiakban olvasható.

A Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztára a nyár folyamán 2015. július 20. hétfőtől augusztus 23. vasárnapig tart zárva, augusztus 24-től minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja az érdeklődőket. Az internetes jegy- és bérletvásárlás természetesen a nyári szünet idején is zavartalanul lehetséges.

A Liszt Ferenc téri főépületben augusztus 20-23. kivételével a nyári szünet idején is mindennap indítunk vezetett épületlátogató túrákat angol és német, illetve magyar nyelvű idegenvezetéssel. A pontos időpontok listája és a jelentkezés módja ide kattintva tekinthető meg.

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum a Régi Zeneakadémia épületében az adott naptári napnak megfelelő nyitva tartási rend szerint (hétfőtől péntekig 10.00-18.00, szombatonként 9.00-17.00 óra között) zavartalanul várja a látogatókat. A szombat délelőtti matinékoncertek a nyár folyamán szünetelnek, az őszi szezon első hangversenyére szeptember 5-én kerül sor.

A Zeneakadémia oktatói és hallgatói figyelmébe ajánljuk, hogy az intézmény budapesti oktatási épületeiben (Liszt Ferenc téri főépület, Ligeti György épület, Régi Zeneakadémia, Semmelweis utcai épület, Köztelek utcai épület) a nyári zárva tartás ideje alatt a gyakorlás nem lehetséges, kivételt ez alól csak a Ligeti György épület III. emeleti gyakorlótermei jelentenek, ahol 2015. július 11-23. között adott naptári napnak megfelelő nyitva tartási rend szerint lehetséges a gyakorlás. A nyári oktatási szünet ideje alatt az Egyetem központi adminisztrációjának irodái a Ligeti György épületben az adott naptári napnak megfelelő nyitva tartási rend szerint, az adott szervezeti egység munkarendjének megfelelően zavartalanul látogathatók, az Oktatási és Tanulmányi Osztályon azonban 2015. augusztus 1. és augusztus 23. között szünetel az ügyfélfogadás.