Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

A Zeneakadémia mindkét nagy nemzetközi versenyére megnyílt a jelentkezés

2024. január 19.

Az idei, immár hatodik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny és az ezúttal zeneszerzőknek meghirdetett, nyolcadik Bartók Világverseny is várja a pályázókat szerte a világból.

Idén két jelentős külföldi érdeklődést kiváltó nemzetközi versenyt rendez a Zeneakadémia: a nagyközönség számára is látogatható Marton Éva Nemzetközi Énekverseny mellett páros években a Bartók Világverseny zeneszerző fordulója zajlik. Mindkét megmérettetés rangját jól jelzi, hogy az egyes alkalmakra több tucat országból érkeznek jelentkezők, Amerikától Afrikán és Európán át Ázsiáig és Ausztráliáig.

A fiatal operaénekeseknek szóló Marton Éva Nemzetközi Énekverseny elő- és középdöntőkkel, döntővel, valamint gálaesttel szeptember 1-8-ig tart, míg a  zeneszerzők számára kiírt, ezért élő fordulók nélküli Bartók Világverseny díjkiosztó gálája november 23-án lesz a Zeneakadémián. Mindkét esemény nemcsak a helyszínen élvezhető, hanem a csúcsminőségű internetes közvetítés révén akár a világ bármely pontjáról is figyelemmel kísérhető.

A megmérettetések jelentkezési felületei már megnyíltak: a Marton Éva professzor alapította énekversenyé ide kattintva, a Bartók-versenyé pedig ide kattintva érhető el. Részletes információk – beleértve a jelentkezések határnapjait – a martoncompetition.hu, illetve a bartokworldcompetition.hu portálon olvashatók.

Címkék