Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Kamarazene Nagyteremre 2022 tavasz

A nagytermi kamarasorozatunkban ismét vendégünk lesz Joshua Bell, ezúttal a kitűnő zongoraművész Shai Wosner kíséri majd. A fúvós zene „világválogatottja”, az öt kiemelkedő szólista alkotta Les Vents Français (Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin, Radovan Vlatković) régóta várt koncertjén Mozarttól Poulencig ritkán hallható kamaraművek szólalnak meg. A harmadik koncerten két kivételes francia zenész, Jean-Guihen Queyras és Alexandre Tharaud barokk és romantikus műsora ígér különleges élményt.

Bérleteket a járványhelyzetre tekintettel most sem bocsát ki a Zeneakadémia, de ezek előnyét megtartva árengedményt nyújt, ha valaki a tematikus sorozatokon belül több koncertre vesz jegyet egy időben. Három különböző hangversenyre szóló jegynél 10 százalék, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül további 5 százalék engedményben részesülnek. 

2022. május