Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

Itt és most

Huszadik századi és mai zenéket kínáló sorozatunk három koncertjének műsorában is fontos szerepet játszik az énekhang. Rajk Judit Muszorgszkij Gyermekszoba című dalciklusát adja elő, melyekre Dargay Marcell írt parafrázisokat. Ugyanezen a koncerten szólaltatja meg Borbély László eredeti, zongoraváltozatban az Egy kiállítás képeit, melyre pedig Balogh Máté komponált zenei reflexiókat. A Rozmán Lajos vezette Metrum Ensemble műsorán Stravinsky Kantátáját hallhatjuk az Új Liszt Ferenc Kamarakórus közreműködésével. A csupa zenészből álló Varga család – Varga István (cselló), Varga Oszkár (hegedű) és Varga Rita (ének) – Csalog Gábor zongoraművésszel kiegészülve többek között Sosztakovics Blok-versekre írt dalciklusát is műsorra tűzi, de eljátsszák Schnittke ritkán hallható trióját és Csalog Gábor egy új művét is.

Az Amadinda Percussion Project a nagymúltú ütős kvartett egyetemi hallgatókkal és konzervatóriumi növendékekkel közös koncertsorozata, melyeken egymás után szólalnak meg a műfaj mára már klasszikussá vált darabjai és új művek, minden alkalom egy színes kirándulás a mai zene világában.

2023. május