Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek

A zongora kétszer 2022

A sorozat kétzongorás és négykezes műveket állít középpontba, a repertoár népszerű és ritkábban játszott darabjait is felsorakoztatva. Fellép egy-egy testvérpár: az orosz Gyenyisz és Vlagyiszlav Kozsuhin – előbbit Kocsis Zoltán fedezte fel Magyarországnak – hamisítatlan orosz műsort szólaltat meg, a világszerte népszerű fiatal holland páros, Lucas és Arthur Jussen műsora Mozarttól Stravinsky Tavaszi áldozatáig 130 évet ölel fel. Roman Rabinovich és Fejérvári Zoltán romantikus, valamint 20. századi művekkel készül, Louis Lortie és Hélène Mercier pedig a századforduló hangulatát idézi meg Debussy és Rahmanyinov műveivel.

Bérleteket a járványhelyzetre tekintettel most sem bocsát ki a Zeneakadémia, de ezek előnyét megtartva árengedményt nyújt, ha valaki a tematikus sorozatokon belül több koncertre vesz jegyet egy időben. Három különböző hangversenyre szóló jegynél 10 százalék, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül további 5 százalék engedményben részesülnek. 

2022. május

2022. november